Vanaf vandaag neemt Hr. Ms. Zuiderkruis deel aan ‘Operation ATALANTA’ van EU NAVFOR. Dit 170 meter lange bevoorradingsschip van de Koninklijke Marine zal tot eind november gaan opereren ter hoogte van de Hoorn van Afrika. Aan boord van het schip, onder bevel van commandant Herman de Groot, bevinden zich 190 bemanningsleden en een Lynx-helikopter. De hoofdtaken van Hr. Ms. Zuiderkruis zullen het ondersteunen van het World Food Programme en het bestrijden van de piraterij in de regio zijn.

Bovendien beschikt het schip over een grote capaciteit aan dieselolie (11.000 ton), helikopterbrandstof (100 ton) en drinkwater (200 ton). Met deze voorraden zal het schip ook andere marineschepen gaan bevoorraden, zodat deze gewoon op zee kunnen blijven tijdens hun missie tegen piraterij.

Bron en foto: EU NAVFOR.