Vandaag is het cruise-seizoen in het Panamakanaal officieel begonnen. Er wordt verwacht dat meer dan 200 cruiseschepen door het Panamakanaal zullen varen de komende maanden. De doorvaart van de Island Princess bestempelt het begin van het seizoen. Dit cruiseschip van Princess Cruises vaart in 14 dagen van Los Angeles in Californië, naar Fort Lauderdale in Florida. Naast meerdere schepen van Princess Cruises, zullen er ook vele cruiseschepen van de Holland Amerika Lijn, de Royal Caribbean Cruise Line en de Norwegian Cruise Line door het kanaal varen tijdens het cruise-seizoen.

Ook kleinere cruiseschepen zoals de Wind Star en de Le Levant zullen het Panamakanaal gaan betreden. Deze schepen varen voornamelijk tussen het Caribisch gebied en de west- en de oostkust van Centraal-Amerika. Bovendien biedt rederij Carnival met twee van haar schepen een aantrekkelijke cruise van 14 dagen aan. Op de Carnival Inspiration en de Carnival Paradise zul je namelijk de doorvaart van het Panamakanaal zelf kunnen gaan ervaren. De Carnival Paradise zal vanaf 28 november van Long Beach, Californië naar Tampa, Florida gaan varen. Het andere schip, de Carnival Inspiration, zal dezelfde route volgen, maar dan vanuit Tampa naar Long Beach; in tegengestelde richting, dus. De vertrekdatum is 3 december.

Ten slotte zal ook de Norwegian Jewel volgend jaar door het kanaal varen. Dit 294 meter lange cruiseschip heeft een capaciteit van 2.376 passagiers, en zal eind april 2012 een reis van New York naar Los Angeles maken. Haar doorvaart voor het Panamakanaal is namelijk al gereserveerd voor 5 mei 2012.

Bron en foto: MarineLink.