De eerste periode van het tweede studiejaar zit erop. Tijdens deze periode hebben we onder andere lessen gehad voor de vakken Navigatie, Engels, Thermodynamica, Meteorologie, Techniek en Marcom A. Voor de meeste vakken uit dit rijtje hebben we al een tentamen moeten maken in de laatste week van deze periode: de tentamenweek. Langzaam aan worden er al een aantal (positieve) resultaten bekendgemaakt. Het wachten is natuurlijk nog op de laatste cijfers, zodat ieder voor zich zijn of haar balans kan opmaken.

Voor mij zijn de twee resultaten die bekend zijn positief: Engels en de toets van Deel B van BVA waren beide voldoende. Het wachten is nog op de resultaten van de vakken Navigatie, Thermodynamica en Techniek. Als er een onvoldoende gehaald zou worden, dan moet er voor dat vak een herkansing gemaakt worden. Dat betekent dus er nog altijd een tweede kans bestaat. Het nadeel daarvan is natuurlijk wel dat de gewone stof in de tweede periode gewoon doorgaat.

In de tweede periode zullen we de lessen van een groot aantal vakken vervolgen, waaronder Navigatie, Meteorologie en Automatisering. Van Techniek en Elektrotechniek zullen we weer lessen krijgen over nieuwe onderdelen. Verder zullen we weer lessen STW krijgen in het kader van het landelijk examen voor het Marcom A-certificaat. Dit examen zal begin december plaats gaan vinden.

Aangezien het al begin november is, wordt de zoektocht naar een stageplek natuurlijk ook steeds hogere prioriteit. Volgende week zullen we daardoor in het kader van SLC onder andere les krijgen in het schrijven van een sollicitatiebrief.