Vandaag is zoals bekende eerste leg van de volvo ocean race gestart, 45 minuten geleden, nog geen 9 uur na de start werd bekend dat het eerst schip moet afhaken, Abu Dhabi Ocean Race kampt met een gebroken mast.

30 mijl ten zuiden van Cartagena werden de golven van 3.5 meter en de windsnelheid van 30 knopen de mast te veel melde de navigator Jules Salter. Er heerst geen paniek aan boord en er is niemand gewond geraakt.
Het grootzeil van het schip heeft het gelukkig overleefd en ook de jib die opstond is heel gebleven. Het schip van Abu Dhabi Ocean Racing is nu op de motor terug naar Alicante waar gekeken zal worden wat de schade is. Wel staat vast dat het schip van Abu Dhabi Ocean Racing deze leg niet meer in actie zal komen.

Foto’s volgen zodra deze vrijgegeven zijn.

Bron en foto: volvo ocean race.