Gisteren ochtend hadden we ons laatste tentamen van de tentamenweek, wat dus betekende dat we na het voltooien van dit tentamen meteen weekend zouden hebben. De vrije donderdagmiddag vond ik een mooi moment om weer eens langs de waterkant te gaan staan. Dit keer koos ik voor Hoek van Holland, aangezien het al weer enige tijd geleden was dat ik daar voor het laatst geweest was. Bovendien was ik natuurlijk al in Rotterdam, dus de reis zou niet zo lang gaan duren.

Eenmaal aangekomen op station Hoek van Holland Strand zette ik meteen koers richting de pier. Rond 12:00 uur kwam ik hier aan, hoewel ik natuurlijk nog wel de hele pier over moest lopen om op de beste plek te komen: helemaal aan het einde. Tijdens de wandeltocht kwamen de Marstan, Mare en RMS Riga voorbij. Een groter schip was ook al in aantocht: de MSC Zambia liep langzaam binnen. Het einde van de pier gaf een mooi beeld hoe dit schip richting de containerterminal ging.

Terwijl de MSC Zambia binnenliep, was de Maersk Dauphin juist onderweg naar zee. Ook de Amerdijk, DC Vlaanderen 300 en Zeearend en Markab voeren naar zee. Een aantal video’s hiervan staan op YouTube. Ook is daarin de Zeearend van de Kustwacht te zien, die met een zeer hoge vaart voorbij kwam. Hoewel het laag water was, spatte het water door de wind over de pier heen. Dit is ook in de video te zien, aangezien ik mijn camera toch maar even in veiligheid bracht.

Eigenlijk had ik de hele middag op de pier willen staan, maar rond 13:00 uur begon het al te druppelen. In principe ging het toen nog wel, maar na een klein half uur begon het harder door te regenen, wat het maken van nieuwe foto’s en video’s onmogelijk maakte. Er zat dus niets anders op dan weer koers te zetten richting huis.

Voor meer foto’s kun je op mijn Flickr-profiel kijken. Meer video’s kun je vinden op mijn YouTube-kanaal.