Piraten hebben ter hoogte van de kust van Nigeria een tanker met ongeveer 25 bemanningsleden gekaapt. Het schip is aangevallen op de Golf van Guinee. De laatste tijd vinden daar steeds meer geavanceerde aanvallen door piraten plaats. Naast de aanval op deze tanker, zijn er dit jaar nog zes andere aanvallen gepleegd nabij Nigeria. De scheepseigenaar heeft laten weten geen enkel contact meer te hebben met de gekaapte tanker. Mede daardoor is het niet bekend hoe de bemanning het maakt.

Gelukkig is er ook wat beter nieuws vandaag, want EU NAVFOR heeft bekend gemaakt dat een gekaapte bulk carrier is vrijgelaten door de piraten die het schip sinds 1 januari 2011 kaapten. Het schip, genaamd Blida, is op dit moment onderweg naar de haven van Mombassa in Kenia. De bulk carrier van 20.586 ton vaart onder de vlag van Algerije, en werd gekaapt op ongeveer 150 zeemijl ten zuidoosten van de haven van Salalah, in Oman. Het schip was oorspronkelijk vanuit deze haven onderweg naar Dar es Salaam in Tanzania, voordat de piraten het schip kaapten. Ook over de toestand van de bemanning van dit schip is niets bekend.

Bronnen en foto: MarineLink en EU NAVFOR.