Het is al weer even geleden dat ik in de rubriek ‘Een kijkje bij de opleiding’ een bericht geplaatst heb, dus het werd hoog tijd. Deze keer een verslag van donderdag 1 december 2011. Hoewel deze dag maar weinig college-uren bevatte, was het toch een lange dag. Het examen voor het certificaat voor Marcom-A staat namelijk voor de deur. Dit examen zal morgenmiddag, op 2 december 2011, plaats gaan vinden in het STC. Vandaar dat deze dag vooral bestond uit studeren, studeren en nog eens studeren.

Rond 11:00 uur kwam er echter voor mijn projectgroep een onderbreking, want er stond een vergadering gepland in het kader van Project 2. Deze vergadering duurde niet zo lang, dus het studeren ging daarna meteen weer verder. De eerste echte les, Navigatie, stond immers pas om 14:20 uur gepland. Tijdens Navigatie gingen we aan de slag met de getijden, waarbij onder andere het reductievlak en theorieën van Newton aan bod kwamen.

Na een korte pauze was het om 16:20 uur tijd voor de laatste les, namelijk Automatisering. Tijdens dit uur kregen we uitleg over verschillende mogelijkheden van debietmetingen (het meten van volumestromen). Onder andere de meettuit, de Venturi buis, de Pilot buis en de Vadometer kwamen aan bod.

Op de foto bij dit bericht is overigens te zien met welke bewapening we voor de ruim 70% gaan tijdens het Marcom-A examen.