De Nederlandse roeier Tom Sauer en zijn Britse teamgenoot Tom Fancett zijn vanmorgen vroeg door cruiseschip de Crystal Serenity gered, nadat hun acht meter lange boot was omgeslagen. Het team ‘Team Tom’ was net acht dagen onderweg vanaf de Canarische eilanden, toen er gisterenavond laat ineens een ‘enorme golf’ hun boot ‘PS Vita’ deed kapseizen. ‘Zo’n grote golf hadden we nog nooit eerder gezien’, vertelde Sauer. Beide roeiers konden op tijd in hun reddingsvlot komen, maar hun droom zagen ze letterlijk in de oceaan verdwijnen.

Door middel van het geactiveerde noodbaken kon er snel een reddingsactie op touw gezet worden. Cruiseschip de Crystal Serenity was op dat moment het dichtst in de buurt van het tweetal, op zo’n 120 mijl afstand. Het cruiseschip zette direct na de melding koers richting de gekapseisde boot. Na ruim 10 uur werden beide mannen door het cruiseschip uit hun reddingsvlot gered. Eenmaal aanboord van het schip werd meteen vastgesteld dat beide roeiers er gelukkig heelhuids vanaf zijn gekomen.

‘We zijn natuurlijk erg teleurgesteld na dit voorval, maar in de eerste plaats zijn we heel erg blij dat we nog leven, en we zijn onze redders heel erg dankbaar’, aldus Tom Sauer. Het team nam deel aan de Atlantic Challenge race 2011, waarin ze, via de route die Columbus gevaren heeft, van de Canarische eilanden naar het Caribisch gebied zouden roeien. Beide Toms zijn nu met het cruiseschip onderweg naar St. Maarten.

Bron: theguardian en foto.