Gisteren ben ik na lange tijd weer eens schepen wezen spotten in Hoek van Holland. Na het laatste tentamen was er nog tijd zat om even de waterkant op te zoeken en te kijken of er nog wat leuks voorbij kwam. Het weer was erg goed: lekker zonnig. Het waaide wel behoorlijk, waardoor het toch wel fris was. Nadat ik op station Hoek van Holland Haven aankwam, heb ik eerst wat foto’s gemaakt bij de Berghaven. Het grote aantal tenders van Loodswezen in de haven zorgde voor een aantal mooie foto’s. Na de Berghaven was het tijd om richting de pier te lopen.

Eenmaal aangekomen op de pier was het meteen vrij druk met de scheepvaart. Een tanker was op weg naar zee, en er was in de verte een sleepcombinatie te zien. Deze sleepcombinatie bestond tot aan Maasmond nog alleen uit de Neptun 9, die het onafgebouwde baggerschip de Reimerswaal sleepte. Vanaf de Nieuwe Waterweg kwamen de sleepboten Gekpe III en Argus bij de combinatie. Op dat moment was tanker de Rubino onderweg naar zee.

Enige tijd later kwam vrachtschip de King Hadley voorbij. Dit schip werd bij binnenkomst begeleid door de Smit Elbe en de Smit Seine. Ook Van Oord’s baggerschip de Geopotes 15 is te zien.

Het bleef druk, want coaster de Prudence, containerschip BG Ireland en de Patea kwamen voorbij. Om het weer en het uitzicht van deze dag te laten zien, heb ik hier ook een video van gemaakt vanaf het puntje van de pier bij Hoek van Holland.

Het grootste schip dat ik heb gezien was de Bahia Blanca van Hamburg Süd. Dit 254 meter lange containerschip was onderweg naar zee. Ook de Pengalia en de Miramis voeren uit.

Rond 15:00 uur vond ik het mooi geweest, en besloot ik om weer richting het station te lopen. In de tussentijd passeerden onder andere nog de tanker Trans Adriatic en de Arklow Flair, RPA 16, Hein en Felicity. Als allerlaatste kwam zwareladingsschip de BBC Kelan de Nieuwe Waterweg op.

Al met al was het een leuk middagje waar ik veel mooie foto’s en video’s heb kunnen maken. Voor de volgende keer staat er een timelapse-video op de planning.

Voor meer foto’s kun je op mijn Flickr-profiel kijken. Meer video’s kun je vinden op mijn YouTube-kanaal.