De Flintstone, een stenenstorter van 155 meter lang en 32 meter breed. Een nieuw schip dat onlangs vanuit Shanghai naar Nederland is komen varen.

De eerste reis van de Flintstone was niet zoals veel mensen zouden verwachten. 14 mariniers gingen mee om het schip op haar reis te beschermen tegen piraten, jammer genoeg bleek dit nodig te zijn. Het schip is onderweg aangevallen door een gekaapt visserskottertje. Op dit kottertje zaten 6 piraten, zij hebben het schip aangevallen. Gelukkig werden de mariniers wakker gemaakt en zo bleef er weinig over van de piraten.

Veilig aangekomen in Nederland heeft het schip eerst een aantal dagen bij Mammoet gelegen. Hier werd wat onderhoud gepleegd. Later is de Flintstone verhaald naar Huisman. Hier wordt het schip ongeveer compleet kaal gehaald en opnieuw voorzien van alle benodigde apparatuur en installaties.

Via via kreeg ik te horen dat dit schip naar Nederland toe kwam en via deze kennis kon ik ook met een aantal klasgenoten het schip komen bezoek. Zodoende kwamen wij zondagmiddag rond 1400 aan bij Huisman. Hier werden wij ontvangen en na het tekenen van de nodige papieren en het aantrekken van de nodige spullen (denk aan helm, bril en veiligheidsschoenen) konden we het schip op. Wat mij gelijk opviel was dat eigenlijk overal op het schip wel mensen bezig waren met het aanpassen van dingen. Veel dingen waren volgens de zogeheten “chinese logica” in elkaar gezet en hier was men niet tevreden mee.

Na een rondje over het dek zijn we de brug op gegaan welke wel wat anders is dan de brug van de Delfshaven. Op deze brug stonden veel verschillende systemen, ook hier lag alles weer open omdat men met de spullen bezig was.

De brug gezien hebbende zijn we afgedaald naar de machinekamer, hier was het eigenlijk heel rustig. Er stond een enkele havengenerator bij en eigenlijk iedereen was van boord of zat koffie te drinken (moet ook gebeuren). Het vreemde aan deze machinekamer is dat hij voor in het schip zit. Je zult al denken, hoe zit dit met je schroefas? Het antwoord is vrij simpel. Dit schip vaart diesel-elektrisch, dit wil zeggen dat er stroom opgewekt wordt met grote motoren, hiermee worden de azipods aangedreven.

Na het indrukwekkende machinekamer rondje kwam de rondleiding na bijna 2.5 uur ten einde. Zelf heb ik veel nieuwe dingen gezien tijdens deze rondleiding. De drang om op stage te gaan wordt als maar groter en groter!