Hyundai Heavy Industries, ‘s werelds grootste scheepsbouwer heeft aangegeven dat zij een order hebben gekregen tot het bouwen van 4 LNG-tankers en een drijvend LNG opslag schip.

Hyundai Heavy Industries heeft opdracht gekregen om twee LNG-schepen van 162.000 ton te bouwen. De opdracht voor de bouw van deze schepen is afgegeven door Golar LNG of Norway. Ook worden er 2 van deze schepen gebouwd voor een Europese scheepseigenaar waarvan de naam niet bekend is. Geplanned is dat de schepen eind 2014 en begin 2015 af zullen zijn.

Daarnaast heeft Hyundai Heavy Industries ook de opdracht gekregen om een LNG “Floating Storage Regasification Unit (FRSU) te bouwen, dit doen ze voor Hoegh. Naar verwachting is deze klaar in het tweede kwartaal van 2014

Sinds 1991 worden er LNG-schepen gebouwd, en sinds 1991 heeft Hyundai Heavy Industries er al 40 gebouwd.

Bron en Foto: MarineLink.