Rederij Wagenborg heeft een nieuw schip aan haar vloot toegevoegd: de Atlanticborg. Gisteren werd dit schip door de Hudong-Zhonghua scheepswerf in Shanghai opgeleverd. Het schip is, naast haar zusterschepen Amstelborg, Arneborg, Amazoneborg, Asiaborg, Americaborg, Australiaborg, Africaborg, Atlanticborg (1), Avonborg, Alaskaborg, Azoresborg, Arubaborg, Albanyborg, Aragonborg, Adriaticborg, Andesborg, Amurborg en Alamosborg, het negentiende in de serie 1A ijsversterkte multipurpose schepen die de Chinese werf voor de rederij bouwde.

De ‘A’-serie schepen van Wagenborg hebben een DWT van 17500 ton, en zijn uitgerust met drie 60 tons dekkranen. De schepen zijn bijna 143 meter lang, 21,50 meter breed, en hebben een holte van 13,30 meter. Ze worden voortgestuwd door een 7500 kW Wärtsilä 6L46F hoofdmotor, waarmee een dienstsnelheid van zo’n 17 knopen kan worden gehaald.

De Atlanticborg zal bij haar eerste reis een projectlading van Phuy My, Vietnam naar Brownsville, Texas, Verenigde Staten vervoeren. De Avonborg, het andere schip op de foto, zal door de Chinese scheepswerf verder worden afgebouwd.

Bron en foto: Wagenborg.