Vandaag zijn we wezen varen met de Delfshaven. Gisterenavond werden we al aan boord verwacht. Het schip lag op dat moment in de 1e Binnenhaven in Vlissingen. Na aankomst zochten we allen een hut en een kooi, en kwamen we bijeen voor de sloepenrol. Hierbij maak je kennis met de aanwezige veiligheidsuitrusting aan boord, en krijg je te horen wat je moet doen bij calamiteiten.

Verder hadden we nog een kleine reisvoorbereiding gemaakt voor de volgende dag. Volgens het weerbericht zou er flink wat wind zijn, dus hadden we ook, naast de standaard route over zee, de alternatieve, binnendoor-route voorbereid. De reis zou weer eindigen in Rotterdam, omdat wij de laatste groep studenten waren.

Vanochtend iets voor 7:00 uur vertrokken we richting zee. Eerst de haven uit via de sluis, en dan de geulen volgen. Bij Westkapelle heb ik nog een zichtpeiling gedaan op de lichtenlijn van de vuurtoren en een ander vuur. Op deze manier konden we de tc van het gyrokompas bepalen.

Helaas kwam de weersvoorspelling uit: er stond flink wat wind. Dit zorgde voor een flinke zeegang, wat bij sommige mensen voor een vorm van zeeziekte zorgde. Hierdoor heb ook ik jammer genoeg niet veel meegekregen van het stuk zee tot aan Maasmond. Rond 15:00 uur kwamen we aan in de Jobshaven bij de hoofdlocatie van het STC in Rotterdam. Hier werden we afgezet, zodat we gemakkelijk richting huis konden gaan.

Al met al was het een leuke dag om voor de verandering weer eens met de Delfshaven mee te varen. De zeeziekte was uiteraard alleen wat minder.