Koelschip de Breiz Klipper van de Nederlandse rederij Seatrade is gisterenmiddag aangevallen door piraten. De aanval vond plaats in de Golf van Guinee, nabij de Nigeriaanse haven Port Harcourt. De piraten hebben de kapitein en de HWTK van het schip in gijzeling genomen. Tijdens de aanval op het schip zijn er schoten gelost door de piraten, die allen uit Nigeria afkomstig zijn. De gijzelaars zijn uiteindelijk meegenomen in een kleine speedboot.

Eén bemanningslid zou gewond zijn geraakt tijdens de aanval, en er wordt ook nog een bemanningslid vermist. Men vermoedt dat de vermiste man ook is gegijzeld. De veertien koppige bemanning van de Breiz Klipper bestaat uit Russen, Oekraïners en Filipijnen. De nationaliteit van de gijzelaars is niet bekend gemaakt.

Seatrade meldt dat het nog niet gelukt is om contact te krijgen met de piraten. Verder is het ook nog niet bekend waar de piraten en hun gijzelaars zich op dit moment bevinden. De 111 meter lange Breiz Klipper had vooral gekoelde lading aan boord, waaronder vis. Ze was onderweg naar Port Harcourt om daar lading te lossen.

Bron en foto: Nieuwsblad Transport.