In mijn voorgaande berichten heb ik ‘jullie’ beloofd regelmatig op de hoogte te houden van mijn werkzaamheden. Door de drukke periode op school met praktijk en toets weken is dit er helaas niet meer van gekomen, maar hier ben ik weer!

In mijn laatste bericht had ik het over een project genaamd ‘Hit and Run’ Platform. Dit is een ‘design competition’ uitgeschreven door de IRO met als doel, ‘Design a solution to develop and transport gas from an offshore stranded field in a safe and economic way’. De belangrijkste criteria die gesteld werd was creativiteit, met andere woorden ‘think out of the box’! Uiteindelijk zijn we met het volgende ontwerp gekomen, ‘A Floating Production Platform combined with an LNG tanker who delivers the gas ashore’. Het idee is afgeleid van een FPSO, dit staat voor Floating Production Storage and Offloading.
Inmiddels is dit project met een goed resultaat afgesloten en zijn we op dit moment bezig met het aansluitende project hierop, het organiseren van het Symposium. Samen met een aantal andere klasgenoten heb ik de eer gekregen om dit te organiseren in de Lloydzaal. Tijdens dit symposium worden verschillende projecten gepresenteerd die allemaal aansluiten op het thema van dit jaar ‘Improvement and Innovation’. Naast de presentaties van de verschillende projectgroepen zullen er een aantal gastsprekers aansluitende op het onderwerp het een en ander toelichten. Kortom, dit gaat een zeer interessante en informatieve dag worden!

Met het Symposium als belangrijkste Project van de hele opleiding komt de stage ook dichtbij. Na een goed sollicitatie gesprek bij Maersk Ship Manangement B.V. ben ik daar aangenomen en zal ik over enkele maanden het hoe, wanneer en waar verhaal te horen krijgen. Ik ben zeer benieuwd, eerlijk gezegd kan ik niet wachten tot ik een stuk van de wereld mag zien en eindelijk alle lesstof in de praktijk mag brengen. Tijdens mijn Traineeship zal ik via deze site een reisblog bijhouden om aan familie, vrienden en geïnteresseerden mijn ervaringen mee te delen!

Zoals ik al zei heb ik een drukke periode achter de rug met praktijkweken en tentamens. Gelukkig ben ik voor alle examens geslaagd, ofwel stap dichter bij het aantal benodigde studiepunten! De praktijkweken waren ook erg leerzaam en met name de simulatietrainingen op Terschelling waren erg leuk. Hier hebben we training gehad op brugsimulator, machinekamersimulator en beladingssimulator. (Zie voorgaande gepubliceerde berichten.)

Ik zal proberen om vanaf nu elke week een bericht te plaatsen van mijn bezigheden, al dat graven in mijn geheugen doet namelijk geen wonderen.