Op vrijdagavond 23 maart en zaterdag 24 maart 2012 zijn er weer de open dagen op de vele locaties van het Scheepvaart en Transport College. Voorlopig zijn dit de laatste echte open dagen (buiten enkele open middagen) voor dit studiejaar. Uiteraard is ook de hoofdlocatie in Rotterdam geopend op deze dagen. Iedereen die later iets op het gebied van transport wil gaan doen, raad ik aan om gewoon even langs te komen.

Het is zeer interessant, en er is erg veel te zien. Bovendien is er ook veel te doen. De hypermoderne brugsimulatoren op de eerste verdieping zullen open zijn, dus daar moet je zeker een kijkje gaan nemen. Je kunt hier bijvoorbeeld proberen met een zeeschip een haven binnen te lopen. Ook de machinekamer en de andere praktijkruimten op de begane grond zijn zeker de moeite waard voor een bezoek. Verder kun je natuurlijk ook gewoon in de rest van het gebouw rondkijken.

Ten slotte zullen er in het gebouw waarschijnlijk ook rederijen met stands staan, zodat je daar eventueel extra informatie kunt krijgen over je toekomstige stage, of zelfs je beroep. Een praatje met een beroepsbeoefenaar, van de opleiding die je misschien wilt gaan doen, maakt vaak ook al veel duidelijk over hoe het later tijdens het beroep in z’n werking gaat. Zelf zal ik beide dagen na enige tijd waarschijnlijk ook op de dertiende verdieping te vinden zijn bij de stand van de Hogeschool voor de Zeevaart. Hier zal ik voorlichting geven en mijn ervaringen met de HBO-opleiding delen.

De open avond op vrijdag 23 maart 2012 zal van 18:00 tot 21:00 uur duren.

De open dag op zaterdag 24 maart 2012 duurt van 10:00 tot 14:00 uur.

Klik hier voor de contactgegevens van de hoofdlocatie van het STC.

Klik hier voor de contactgegevens van de overige locaties van het STC.