Cruiseschip de Costa Allegra is aangekomen bij de haven van Victoria, de hoofdstad van de Seychellen. Het cruiseschip was eerder deze week stilgevallen op de Indische Oceaan door een brand in de machinekamer. De stroom aan boord was uitgevallen, en het schip had geen voortstuwing meer. De Franse tonijnvissersboot schoot te hulp door het cruiseschip richting de Seychellen te slepen.

De Costa Allegra, met haar ruim 1000 opvarenden, werd beschermd door twee schepen van de Seychellen, vanwege de ongelukkige positie waar het schip stil viel. Het cruiseschip bevond zich namelijk in gebied waar veel piraterij voorkomt.

De opvarenden kunnen na aankomst allen in hotelkamers op het eiland verblijven. Ongeveer 376 van de 626 passagiers vervolgen hun vakantie op de Seychellen, waar vrijdag toevallig een groot carnaval begint. De overige passagiers kunnen naar huis met de honderden vliegtuigtickets die voor hun klaar liggen.

Aan boord van de Costa Allegra zaten in totaal mensen van 25 verschillende nationaliteiten, waaronder veel Italianen en Fransen. Er waren geen Nederlanders aan boord.

Bron en foto: NU.nl.