Vandaag is het 300 meter lange containerschip de Santa Teresa van rederij Hamburg Süd gedoopt in Rotterdam. Het schip lag aangemeerd aan de Wilhelminakade bij de cruiseterminal, waar normaal ook de cruiseschepen van bijvoorbeeld de Holland America Line liggen. De plechtigheid vond plaats rond 11:00 uur vanochtend. Het containerschip werd hier in Rotterdam gedoopt, omdat dit de belangrijkste Europese haven is tijdens haar dienst tussen voornamelijk Europa en Zuid-Amerika.

Rond 15:00 uur zou het containerschip van 7000 teu weer gaan vertrekken, dus besloot ik rond die tijd poolshoogte te gaan nemen op de pier. Het schip was gelukkig gewoon vanaf de kade en dus van heel dichtbij te bewonderen. Het hele spektakel heeft enkele mooie foto’s opgeleverd, die in de onderstaande galerij te vinden zijn.

Tijdens het vertrek van de Santa Teresa heb ik ook drie video’s gemaakt die, samen met een algemene video, op mijn YouTube-kanaal te vinden zijn. Hieronder zijn de vier video’s ook weergegeven.

 

Containerschip Santa Teresa na haar doop aan de Wilhelminakade te Rotterdam

 

Het vertrek van de Santa Teresa na haar doop aan de Wilhelminakade te Rotterdam (deel 1)

 

Het vertrek van de Santa Teresa na haar doop aan de Wilhelminakade te Rotterdam (deel 2)

 

Het vertrek van de Santa Teresa na haar doop aan de Wilhelminakade te Rotterdam (deel 3)