Vandaag heb ik weer een mijlpaal bereikt: ik heb eindelijk mijn propedeuse weten te behalen. Na drie uur LBW hoorde ik dat er een nieuw cijfer op internet was gezet. De spanning steeg toen toch wel, want ik moest een voldoende hebben om mijn propedeuse te halen. Het cijfer was voor de module Voortstuwingsinstallaties 1, die ik in het eerste jaar helaas niet voldoende had afgerond. Dit jaar mocht ik de toets over doen, maar bij de eerste (of eigenlijk derde) poging wist ik met mijn 5 net geen voldoende te halen. Vandaag kregen we dus de cijfers van de herkansing (en onze vierde en laatste poging) van deze toets. Het eindresultaat is een 6,2, waardoor ik dus mijn propedeuse nu officieel behaald heb.

De module Voortstuwingsinstallaties 1 was de enige module die ik nog moest behalen voor mijn propedeuse. Een voldoende voor de toets van deze module levert twee studiepunten op, waardoor het totaal nu op 60 punten komt. Voor de propedeuse dienen 60 studiepunten te worden behaald. De propedeuse-uitreiking zal begin juli plaats gaan vinden.

Na het behalen van mijn propedeuse komt ook de eerste stage weer een stuk dichterbij. Net als Jitske ga ik ook stage varen bij Maersk. Over enkele maanden zullen we dus gaan aanmonsteren op één van de containerschepen van deze Deense rederij. Met dit in het achterhoofd is het natuurlijk de perfecte stimulans voor de resterende maanden van het tweede jaar van de opleiding. Ik kan echt niet wachten tot het zover is!