Na een feestelijke stop in Itaji was het moment gisterenavond daar dat de schepen hun reis hebben voortgezet.
Rond 1800 zijn de 5 open 70 zeilboten het water op gegaan om vervolgens om 1900 leg 6 officieel te starten. Deze leg begon met een klein stukje inport-race. De 5 zeilboten werden geacht en kort traject te zeilen waarna ze naar open zee konden gaan. De reis zal de zeilboten dit keer naar Miami liggen wat ongeveer 4800 mijl verderop ligt. Helaas gaat de zeilboot van team Sanya per koopvaardij schip naar Miami, de schade aan het schip is te groot.

Voor 2 van de 5 zeilboten verliep de start vlekkenloos, Puma en Telefonica hadden geen problemen en zij zeilden dus ook als eerste de oceaan op. Camper kwam als keurige 3de de startlijn over en kon achter Telefonica en Puma aan. Abu Dhabi en Groupama hadden veel problemen met het ronden van de boeien. Groupama startte met een ander zeil maar dit bracht geen winst.

De wind was goed aanwezig en daarom stoven de zeilboten er ook snel vandoor. Dit was voor mij dan weer erg jammer want hoe eerder ze buiten bereik waren hoe eerder de livefeed weg zou vallen.

De schepen zullen deze leg wat dichter bij elkaar blijven omdat in het westen constant een stuk land zal zijn waar men toch echt niet doorheen kan. Misschien dat sommige schepen het wat oostelijker op gaan zoeken maar of dit winst op zal leveren weet ik niet.

Bron en foto: volvooceanrace.