Over twee weken zal ‘The Maritime Symposium 2012′ plaats gaan vinden op de hoofdlocatie van het STC in Rotterdam. Samen met alle tweedejaars HBO Maritiem Officier organiseren we op donderdag 26 april 2012 dit symposium om de resultaten van de door ons gemaakte onderzoeken te presenteren. Elke projectgroep zal een presentatie geven over het door hun gemaakte onderzoek. De meeste projectgroepen zullen tevens vergezeld zijn door een gastspreker van een bedrijf dat een rol speelt binnen het onderzoek. Het symposium zelf zal volledig in het Engels zijn, en toegang voor bedrijven en andere geïnteresseerden is geheel gratis.

Het thema van het symposium is ‘Improvement and Innovation’. De gemaakte onderzoeken gaan dus volledig over verbeteringen en innovaties binnen de zeevaart. De volgende projecten zullen aan bod komen: ‘The Monitoring Navigator en The Monitoring Engineer’, ‘Nuclear Power in Marine Propulsion’, ‘The Digital Officer’, ‘Offshore Design Projecten: Hit and Run Platforms’, ‘Magnetic Hydrodynamic Energy’ en ‘Hydro Kinetic Flippers’. Het symposium duurt van 8:30 uur tot ongeveer 13:40 uur.

Om dit symposium op 26 april 2012 bij te kunnen wonen, dien je je via deze website aan te melden. Na het aanmelden krijg je toegang tot het symposium, inclusief een comfortabele stoel, koffie/thee, een lunch en netwerkmogelijkheden. Op eerder genoemde website kun je verder nog aanvullende informatie omtrent The Maritime Symposium 2012 vinden.