Vanaf eind juli zal ik dus met de Maersk Kimi in de ME1-dienst van Maersk gaan varen. Dit is een dienst tussen het Midden-Oosten en Europa. Tijdens deze dienst worden er tien havens aangelopen, en één ronde duurt zoals gezegd zo’n zes weken. Een lijstje met havens is leuk om te bekijken, maar een visuele weergave is natuurlijk een stuk duidelijker. Daarom heb ik een kaartje gemaakt met (een benadering van) de route en alle havens.

We zullen opstappen in Rotterdam. Van daaruit zullen we naar Bremerhaven varen, waarna we richting het zuiden gaan, en via de Middellandse Zee naar het Suezkanaal zullen varen. We meren af bij de havens van Suez, Akaba en Jeddah, voordat we de Golf van Aden en de Arabische Zee oversteken richting Dubai. Vanaf Dubai steken we over naar India, waar we in Mumbai en in Mundra zullen laden en lossen. Daarna zullen we weer richting West-Europa varen, en de havens van Felixstowe en Antwerpen aanlopen, voordat we weer terug in Rotterdam zullen zijn.

In de zes maanden durende eerste stage zullen we dus zo’n vier van de hierboven en op de kaart weergegeven ronden kunnen gaan maken.