Enkele weken geleden was ik begonnen met de eerste draaibank-oefening, die ik nog voor de vakantie al helemaal afgemaakt had. Om het cijfer te bepalen, moest ik alle delen opmeten, en kijken of deze met de voorgeschreven afmetingen overeenkomen, en binnen de tolerantie vallen. Per afmeting scoor je punten als deze tenminste binnen de tolerantie valt. Andere factoren voor het cijfer zijn onder andere afwerking en houding/gedrag.

Gisteren tijdens de les is mijn werkstuk nagekeken, en kreeg ik te horen dat ik hier een 9 voor gehaald heb. Tijdens het draaien had ik een klein foutje gemaakt: bij het correct maken van de onderlinge afstand tussen de trappen ging ik met de bijtel net iets tegen het werkstuk aan, waardoor de diameter daar net iets kleiner geworden was. Op dit schoonheidsfoutje na heb ik deze oefening nu dus goed afgerond. Komende weken zal ik met de tweede draaibank-oefening beginnen.