Vandaag ben ik samen met alle andere studenten, die hun eerste stageperiode bij Maersk gaan volgen, naar het kantoor van Maersk Ship Management in Rotterdam geweest voor ‘Cadet Day 2012′. Tijdens deze dag hebben we presentaties gekregen over wat ons allemaal te wachten staat tijdens onze eerste stage. We hebben onder andere uitleg gekregen over hoe we ons dienen te gedragen aan boord, we hebben een presentatie gekregen omtrent de veiligheid aan boord, en we hebben uiteraard te horen gekregen op welk schip we zullen gaan varen.

Samen met Jitske en een medestudent uit mijn klas ben ik ingedeeld op de Maersk Kimi. Als alles volgens de planning verloopt, zullen we vanaf eind juli 2012 tot eind januari 2013 aan boord van dit 300 meter lange schip onze eerste stageperiode gaan vervullen. De Kimi is niet geheel onbekend voor ons, want eind mei vorig jaar hadden we een excursie op dit schip.

De Maersk Kimi vaart in de ME1-lijn van Europa naar het Midden-Oosten. Het schip zal in deze lijn tien havens aanlopen, waaronder Felixstowe, Rotterdam en Dubai. Eén volledige ronde duurt ongeveer zes weken.

Na deze leuke dag, waar we een goed beeld hebben gekregen van wat we allemaal kunnen gaan verwachten, heb ik nu nog meer zin in de eerste stageperiode, en kan ik niet wachten tot we eind juli aan boord van de Maersk Kimi stappen!