Na bijna twee maanden heb ik een geschikte dag gevonden om weer schepen te gaan spotten: de dag na Hemelvaart was lesvrij. Het leek ook nog eens aardig weer te worden, dus dat was helemaal mooi meegenomen. Bij aankomst op de pier, rond 11:15 uur, was er meteen al iets moois te zien: de Thialf van Heerema was op weg naar zee. Dit half-afzinkbare kraanschip was helaas al het begin van de pier gepasseerd, maar met mijn camera kon ik het gevaarte gelukkig toch nog wat dichterbij halen.

Het was na de Thialf echter geen reden om te stoppen met filmen en fotograferen, want er was een groot aantal andere schepen onderweg. Er kwamen enkele tankers voorbij, waaronder de John Augustus Essberger, de Besiktas Champion, de Bro Anton, de Seychelles Pride en de Nuuk Maersk. Bovendien waren er ook vele containerschepen te zien, waaronder de Pachuca, de Elite, de Clou Ocean, de BG Ireland en de Flintercarrier. Tussendoor passeerden overigens ook nog onder andere Smit’s Taklift 4 en de Crestway van Boskalis.

Naarmate de middag vorderde, liet de zon steeds minder van zich zien, en leek het eigenlijk tijd om richting huis te gaan. Toch werd deze keer het beste tot het laatste bewaard: twee containerschepen van Maersk. De Maersk Taurus kwam vanaf de APM Terminal op de Maasvlakte en zette koers richting zee, en er was al lange tijd te zien hoe Evelyn Maersk koers zette richting Maasmond. Het werd in de tussentijd hoog water, en door de vrij harde wind sloegen er geregeld golven over de pier heen, maar het wachten en de natte schoenen waren het waard: ik heb vele mooie foto’s kunnen schieten van beide schepen. Verder had ik ook nog een korte video gemaakt toen de Evelyn Maersk aan de kant van de Maasvlakte de Splitsingendam passeerde.

Het was dus een prima dag om lekker schepen te spotten in Hoek van Holland. Ik heb zoveel moois kunnen schieten, dat ik bijna geen selectie heb kunnen maken van de beste foto’s, die ik bij dit bericht zou plaatsen. Het is uiteindelijk een reeks van 17 foto’s geworden, die er toch wel uitspringen.

Naast de vele foto’s heb ik ook een tiental video’s geschoten van de meeste schepen die voorbij kwamen. Al deze video’s kun je, nadat ze geüpload zijn, vinden op mijn YouTube-kanaal.