Afgelopen week kreeg ik een grote witte envelop thuis gestuurd. Links onderin stond het logo van Koninklijke Wagenborg. Toen ik dit zag wist ik hoe laat het was, mijn stage schip werd bekend gemaakt.

In een brief van Wagenborg werd mij bekend gemaakt dat ik terecht kom op het motorschip, de Fuldaborg. Dit is een schip van ruim 150 meter lang en 17 meter breed. Het is een general cargo schip en is de laatste in een serie van 6 zusterschepen.

Wat erg opvallend is aan dit schip is dat het nog niet af is. Het wordt op dit moment afgebouwd in Leer in Duitsland. Eind mei zal dit schip in de vaart genomen worden. Nog geen 2 maanden later zal ik aan boord komen. Ik verwacht dat in de eerste 2 maanden niet alle kinderziektes opgelost zijn, hier zal ik me dus mee bezig gaan houden.

Foto: marinetraffic.