Vanochtend ben ik wezen kijken bij de aankomst van de Queen Mary 2 in Rotterdam. Ik volgde het cruiseschip de hele week al, want ik wist dat de Queen Mary 2 vandaag Rotterdam zou aanlopen. Gisteren had ik de tijd van de heenreis gepland, maar toen ik vanochtend vroeg wakker werd zag ik dat ze al voorbij Hoek van Holland was. Dus het was snel aankleden, eten, tandenpoetsen en richting het station!

Eenmaal in Rotterdam aangekomen zag ik één van de schoorstenen al boven gebouwen uitkomen, waarna ik meteen naar de waterkant snelde. Dit was uiteindelijk niet nodig, want het cruiseschip was onderweg eerst gekeerd, om achteruit verder te varen naar de Wilhelminakade. Rond 7:15 uur was de RPA10 met haar spuitende waterkanonnen te zien, waarna de Queen Mary 2 vrij snel volgde.

Het cruiseschip vaarde langzaam achteruit richting de Wilhelminakade, dus er was alle tijd om foto’s te maken en te filmen. Ik heb van dit spektakel tientallen foto’s en twee video’s gemaakt. Ik heb van de foto’s een selectie gemaakt van de mooiste exemplaren. Beide video’s zijn hieronder te bekijken.

 

De aankomst van de Queen Mary 2 in Rotterdam op 07-06-12

 

De aankomst van de Queen Mary 2 in Rotterdam op 07-06-12 (deel 2)