Vandaag was het dan toch eindelijk zo ver. De introductiedag van Wagenborg stond voor de deur.
Na een treinrit van ruim 4 uur kwam ik, samen met twee klasgenoten die ook bij Wagenborg stage gaan varen, aan in het Noord-Oostelijkste puntje van Nederland.

Ons was gevraagd naar restaurant “De Boegschroef” te komen en toen wij hier aankwamen stonden er al wat studenten te wachten. We waren iets aan de vroege kant en hebben dus nog even bij het water gezeten.
Om 1045 werden we naar binnen geroepen waar we anderhalf uur lang informatie kregen over de stage.
Er werden veel praktische dingen verteld die handig zijn om te weten. Ook kregen we tips mee over kleding en dergelijke.

Om 1230 stond er een lunch voor ons klaar die erg goed te doen was. Tijdens de lunch liep de Americaborg de haven binnen en meerde af voor de kant. Een foto van de Americaborg kun je onderaan de pagina vinden.

Na de lunch kregen we nog wat dingen te horen over vaccinaties, declaraties en de faciliteiten aan boord.
Ten slotte waren er nog wat “discussiepuntjes” waar men het over wou hebben, een van de dingen die gevraagd werd was hoe school begeleidt als we op zee zitten.

De foto die je hierboven ziet is een van de eerste schepen van Wagenborg. Het is de zeiltjalk de Liberté, hij is in 1908 gebouwd en ligt nu binnen in het hoofdkantoor in Delfzijl.