Over iets meer dan vier weken zal ik aan boord stappen van de Maersk Kimi voor mijn eerste stage. Voor het zover is, moeten we nog het één en ander afronden op school. Vorige week hebben we de laatste tentamenweek van het jaar gehad. De vakken Beladingstechnologie, Nautische instrumenten, Automatisering, Elektrotechniek en Vervoerskunde werden getoetst, en de resultaten zijn goed: ik heb volgende week maximaal één herkansing, omdat er van één tentamen nog geen cijfer bekend is. De rest van de tentamens heb ik dus allemaal gehaald. Deze week heb ik me vooral met Lassen en Bankwerken beziggehouden.

Deze week is het namelijk de week waarin we al onze opdrachten van dit vak af kunnen maken. De week begon ik met het afmaken van draaioefening 2: het schietlood. Naast het draaien met de draaibank moest er bij deze oefening ook draad gesneden en getapt worden. Verder heb ik het onderdeel autogeen lassen afgerond. Bij dit onderdeel moest ik nog een overlap las, en een open hoeklas maken. Als eindopdracht moest ik beide werkstukken door middel van een overlap las aan elkaar lassen. Morgen zal ik het onderdeel snijbranden gaan doen.

Gisteren ben ik overigens medisch gekeurd voor de eerste stage. Nadat ik alle onderdelen had voltooid, ben ik goedgekeurd. De medische keuring bestond, zoals altijd, onder andere uit een oogtest, een gehoortest, en deze keer ook het maken van een longfoto, zodat kan worden gecontroleerd op tuberculose. Met deze goedkeuring op medisch gebied, zijn we dus weer een stapje dichterbij de eerste stage. Het enige overgebleven struikelblok zou het aantal behaalde studiepunten dit jaar kunnen zijn. Om op stage te mogen, moeten we er dit jaar 45 hebben behaald, maar zoals het er nu voor staat, en zoals de laatste weken zijn gegaan, zal dit niet voor problemen zorgen, en kan ik dus over iets meer dan vier weken gewoon weg.

De foto’s bij dit bericht zijn foto’s van de vele werkstukken die we tijdens Lassen en Bankwerken de afgelopen weken hebben gemaakt. De eerste foto bij het bericht is gemaakt toen er vorige week een hevige bui over Rotterdam kwam.