Zo, dat waren me de eerste paar dagen wel. Het opstappen in Rotterdam verliep redelijk voorspoedig. We zagen de Fuldaborg al liggen toen we aan kwamen rijden, echter was er 1 probleem: de Fuldaborg lag midden op het water vast een een ponton. Na wat rond vragen bleek er een bootje heen en weer te gaan. Eenmaal aan boord werd ik ontvangen door de gangwaywatch, die mij naar mijn hut bracht waar ik mijn spullen kwijt kon. Hij heeft mij vervolgens naar de Kapitein gebracht, zodat ik mijn monsterboekje en paspoort kon overhandigen. Nadat dit gebeurd was, heb ik kennis gemaakt met wat overige bemanning. De stuurman overhandigde mijn werkkleding en wees mij op wat belangrijke zaken.

De dag verliep verder rustig. Ik heb wat rond gelopen en heb vooral rondgekeken. De lading (nickel concentrate) werd met een grote grijper met 30ton tegelijkertijd in het ruim gestort, en was daarom wel even leuk om naar te kijken.

Tegen de avond kwam de loods aan boord en voeren we uit, waarna we rond 10en tussen de paddenstoelen lagen. De eerste nacht verliep wat schommelig. We hadden wind tegen, en dit deed het schip af en toe redelijke klappen maken. Gelukkig was dit toen we aan de westkant van Denemarken voeren al over. Vanaf hier hebben we alleen maar stroom en wind mee gehad. Dat belooft nog wat voor de terugweg.

De afgelopen dagen heb ik mezelf steeds meer wegwijs kunnen maken binnen het schip. De accomodatie is niet enorm dus dit scheelt wel. Hij hoeft ook niet enorm te zijn, want de bemanning is maar klein: totaal zijn we nu met 10. Ik loop de komende tijd van 0600 tot 0800 met de wacht van de stuurman mee. Van 1400 tot 1600 loop ik met de wacht van de 2de officier mee. Tussen 1000 en 1200 loop ik ook met de 2de officier mee, die dan op dek bezig is met klussen. Vandaag hebben we bijvoorbeeld alle draaiende onderdelen gesmeerd.

Inmiddels varen we bij Finland voor. We verwachten morgenmiddag aan te komen in Pori, echter kunnen we nog niet naar binnen, want er ligt nog een ander schip. We zullen waarschijnlijk ten anker gaan, en later die dag/nacht naar binnen kunnen. Wat we gaan laden is nog niet bekend, maar het zal vast iets interessants zijn. Als het maar wat anders is dan ‘nickel concentrate’, want dat spul stinkt en is loodzwaar.