Het is nog iets meer dan drie weken tot het begin van mijn eerste stage. De afgelopen week was de herkansingsweek, en was het voor veel studenten zaak de laatste te behalen studiepunten bij elkaar te sprokkelen om hun propedeuse te halen, of om toestemming te krijgen om op stage te mogen. Zelf had ik alleen een herkansing voor de module Vervoerskunde, en het is nu wachten op het cijfer wat ik voor dit hertentamen heb behaald.

Om op stage te mogen heb ik deze punten niet per se nodig, maar het zou toch prettig zijn om het vak nu gehaald te hebben. Om op stage te mogen dient iedereen minimaal 45 studiepunten behaald te hebben, en de onderdelen BRP (BVA, radar en plotten), calamiteitenbeheersing en marcom voldoende afgesloten te hebben. Virtueel mag ik dus op stage, want ik voldoe nu al aan deze criteria. Of we definitief op stage mogen, horen we aanstaande dinsdag. Maandag zal school namelijk naar de studievoortgang van iedereen gaan kijken.

Gisteren was het zaak de gehuurde studieboeken in te leveren. Aanstaande woensdag de propedeuse-uitreiking voor de studenten die hun propedeuse dit afgelopen studiejaar hebben behaald. Hier zal ook ik mijn propedeuse in ontvangst gaan nemen.

Ten slotte heb ik vannacht een update aan de website doorgevoerd. De fotogalerij is naar het Extra-gedeelte verplaatst, om plaats te kunnen maken voor de Posities- en de Reisverslagen-pagina’s. Op de Posities-pagina zijn onze schepen op de kaart te volgen, en op de Reisverslagen-pagina is een overzicht gemaakt van de reisverslagen van iedere student. Tijdens de eerste stage zullen ook nog andere medestudenten hun reisverslagen op deze website gaan plaatsen. Zij zullen dan ook op de kaart te volgen zijn.