Het was vandaag weer tijd om richting de waterkant te gaan, en schepen te spotten. Het was nog even de vraag wat het weer zou doen, maar het is droog gebleven. Uitgerust met camera en statief ging ik vanmiddag richting de Pier van Hoek van Holland.

Ik heb vandaag vooral gefilmd, en tussendoor in totaal nog enkele tientallen foto’s gemaakt. Het begin was goed, want er kwamen flink wat schepen voorbij, en de camera bleef hierdoor gewoon continu op de filmstand staan. Later werd het zeer rustig, en waren er alleen enkele schepen, die Hoek van Holland wilden aanlopen, in de verte te zien.

Toen deze schepen dichterbij kwamen, begon het spitsuur. De schepen bleven maar komen, en ik had last van een fenomeen waar ik nog nooit eerder last van heb gehad: te weinig ruimte op het geheugenkaartje van de camera. Gelukkig heb ik voor dit soort gevallen altijd een reservekaartje bij me, zodat ik na zo’n voorval toch nog wat foto’s kan maken.

De volgende schepen kwamen onder andere voorbij, en zijn op de foto’s bij dit bericht te vinden: Amur Star, Fairplay 23, Thea B, Humberborg, Aquila, Catch 22, Flandria Seaways, Wilson Main, Griftborg en Hanjin China. De video’s die ik heb geschoten, zijn onder de fotoreeks te vinden.

 

Schepen spotten Hoek van Holland 03-07-12 – Stefan K, Roger, Stolt Teal

 

Schepen spotten Hoek van Holland 03-07-12 – Amur Star, Onego Arkhangelsk, Columbia

 

Schepen spotten Hoek van Holland 03-07-12 – Fairplay 23, Petrodvorets

 

Schepen spotten Hoek van Holland 03-07-12 – Humberborg, Triple A, Stena Hollandica, RPA 13, Han Hui

 

Schepen spotten Hoek van Holland 03-07-12 – Rotterdam, BF Confianza, Utrecht

 

Schepen spotten Hoek van Holland 03-07-12 – Northsea Beta, Siderfly, Angelica An, Bro Anna

 

Schepen spotten Hoek van Holland 03-07-12 – Kikki C, MSC Carole, Suecia Seaways

 

Schepen spotten Hoek van Holland 03-07-12 – Arklow Wave, Catch 22, Star Aruba