Er is inmiddels weer ruim een week voorbij, wat betekent dat het nog minder dan twee weken duurt voor we aan boord zullen stappen van de Maersk Kimi. Het is nu zaak de laatste dingen op orde te krijgen en te regelen, waaronder het halen van de laatste vaccinaties en onder andere het kopen van geschikte (werk)kleding. Mijn nieuwste aanwinst is een paar nieuwe hardloopschoenen.

Hoewel het vrij moeilijk lijkt om het hardlopen, één van mijn hobby’s, tijdens een stage van zes maanden op zee voort te zetten, is die mogelijkheid er wel. Ik zou natuurlijk rondjes kunnen rennen aan boord, want een volledig rondje over het dek is al ruim 600 meter. Gelukkig is dit niet nodig, en beschikken we aan boord over geschikt fitnessapparatuur om in conditie te blijven.

Een ander onderdeel van de voorbereiding van de afgelopen week was het uitzoeken van de studieboeken die we mee gaan nemen aan boord. Uiteraard beschikt het schip zelf over boekwerken, maar het is verstandig ook zelf wat mee te nemen. Ik heb een selectie gemaakt uit alle boeken die ik heb, en gekeken of deze boeken eventueel nuttig kunnen zijn voor het maken van opdrachten uit het takenboek. Wij hebben dan weer het geluk dat we met z’n tweeën aan boord zitten, en de boeken kunnen verdelen, en zo gewicht kunnen besparen.