Een aantal dagen terug was ik begonnen met het schrijven voor een stukje op marof.nl. Vandaag heb ik eindelijk de tijd gevonden om het bericht af te maken! Het begon allemaal met:

“Vanavond mag ik het zevende kruisje zetten op mijn lijst van 180 dagen! Ofwel, we zitten alweer een week aan boord sinds we vorige week dinsdag opstapten in Rotterdam. Ondertussen ben ik tig brugwachten verder en begin ik mijn draai aan boord te vinden.”

Tot zover was ik dus gekomen. Hehe! Anyway, dit is dan nu eindelijk het vervolg!

De eerste twee weken, van de velen die nog gaan komen breng ik op de brug door. Voor mij is het schema nu zo ingedeeld dat ik van 0800 tot 1200 de wacht heb en van 1600 – 1800. In de tussentijd doe ik ook nog van 1300 tot 1500 de noodzakelijk klusjes. Zo ben ik de afgelopen dagen vooral bezig geweest met het vervangen van het water in de life boats. Een leuk klusje, maar af en toe net iets te warm!

De brugwacht van 0800 – 1200 bestaat natuurlijk uit posities in de kaart zetten, scheepsverkeer in de gaten houden + eventueel uitwijken en de VHF communicatie. Daarnaast wordt er om 1000 een Daily Report gemaakt met informatie zoals: de positie, afgelegde afstand in 24 uur, de ‘remaining distance’ naar de bestemming en momenteel ook het berekenen van ‘sunset’ en ‘sunrise’. Ook wordt bij het wisselen van de wacht het weer en de zee beschreven, hierbij moet je denken aan windkracht, zicht, golfhoogte en temperatuur. Verder zorg je bij het overdragen van de wacht voor de nodige gegevens zoals de te varen koers, scheepsverkeer, welke hulpmotoren aanstaan en eventueel andere bijzonderheden. Als het niet zeer druk is werk ik tijdens mijn wacht ook nog aan mijn takenboek, zo niet dan leer ik weer andere nieuwe dingen zoals een azimuth van de zon nemen of een zonsbestek maken.
De wacht van 1600 – 1800 ziet er in principe hetzelfde uit.

De rest van de tijd gebruik je eigenlijk om te eten en te slapen, hehe! Veel vrije tijd is er niet, die moet je voor jezelf maken. Helaas gaat dat weer ten kosten van je slaap uren, maar that’s life!

Dit was het weer voor nu! Vanaf volgende week maandag start ik in de ‘engine room’ en gaat Mitchel twee weken op de brug wacht lopen! Daarna rouleren we om de week om zo een goede afwisseling te behouden.