Gisteren was het eindelijk zo ver: we gingen aan boord van de Maersk Kimi! Rond het middaguur stapten we aan boord, en konden we samen met onze families het schip gaan verkennen. We zijn op de brug geweest, we hebben een kijkje genomen in de machinekamer, en hebben het zwembad gespot.

We hebben te horen gekregen dat Jitske in ieder geval de eerste week op de brug zal staan, en dat ik in de machinekamer aan de slag mag. Vanaf volgende week (of pas over twee weken) zullen we dan om de week (of om de twee weken) gaan wisselen.

Na een potje tafeltennis zijn we, om de dag af te sluiten, wat gaat drinken in de lounge. Daarna hebben we onze hutten opgezocht om te gaan slapen. De nacht verliep rustig, hoewel Jitske rond 0:30 uur opgebeld werd om mee te lopen met de brugdienst, want we stonden op het punt uit Rotterdam te vertrekken. Nadat de loods van koffie was voorzien, kozen we voor het ruime sop. Op aanwijzing van de ‘pilot’ hebben we koers gezet richting Bremerhaven. Rond 3:15 uur begon de echte zeereis. Jitske mocht weer naar haar kooi rond 3:30 uur.

Vanochtend begon ik, zoals gezegd, in de machinekamer. Ik heb de hele ochtend meegelopen met de vierde machinist, die uit Schotland komt. We hebben een controleronde gelopen door de machinekamer, en hebben wat stores uitgepakt en op de juiste plaats gezet. Vanmiddag had ik in principe vrij, maar ik ben de machinekamer gaan verkennen. Ik ben helemaal onderin begonnen, en heb alle systemen die ik tegenkwam op een plattegrond gezet. Dit ga ik van elke mogelijke opstap doen, zodat ik uiteindelijk een plattegrond heb van de gehele machinekamer, en hopelijk de plaatsen van alle systemen ook nog onthoud.

Verder hebben we vanmiddag ook nog de familiarisatie gehad. We zijn onder andere alle dekken af geweest, en hebben samen met de Safety Officer alle veiligheidsmiddelen bekeken.

Om iedereen op de been te houden, zorgt de kok dagelijks voor een goed menu. Vandaag kregen we bijvoorbeeld tijdens de lunch spekpannenkoek, en meloen. Vandaar dus de titel van dit verslag.

De foto bij dit verslag was het beeld vanuit mijn hut, net nadat ik vanochtend wakker werd.