Hallo beste lezers van maritiem-officier.nl! Laat ik me even voorstellen. Mijn naam is Stephan Bijleveld, ik ben 22 jaar, en net als de andere auteurs op deze site doe ik de opleiding HBO Maritiem Officier, aan wat sinds dit jaar de Rotterdam Mainport University of Applied Sciences heet, oftewel in het kort RMU. Waarom dit zo is, daar komen we later op terug. Helaas is de situatie zo dat door tegenvallende studieresultaten mijn stage een half jaar uitgesteld is, en zit ik dus nog thuis. In de tussentijd volg ik de 2e-jaars vakken die ik nog mis, wat betekent dat ik behoorlijk veel vrije tijd heb. Het leek me daarom leuk om het verslag vanaf het thuisfront voor mijn rekening te nemen, om zowel de trouwe lezers als mijn klasgenoten op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen!

Dus, sinds jaar is de Hogeschool voor de Zeevaart overgegaan in de RMU. Dit omdat de school dit jaar enkele HBO-opleidingen die nauwe verwantschap met de maritieme sector hebben heeft overgenomen van InHolland (zoals Scheepsbouw en Chemische Procestechniek). Dit is echter geen zeevaart, en daarom is de naam Hogeschool voor de Zeevaart het raam uit en heeft de RMU zijn intrede gedaan.

Daarnaast kan ik melden dat de STC-group een nieuw schip heeft gekocht (zie foto). Het is een oude RPA-boot, compleet met waterkanonnen! Het schip is herdoopt tot STC Albatros. Op de achtergrond zien we de Zeeland, een Oceangoing Patrol Vessel uit de Hollandklasse van de marine.  

Tot zover mijn korte introductie. Ik wil via deze weg mijn medestudenten nogmaals een fijne stage en een behouden vaart wensen!

De Albatros met op de achtergrond de Zeeland.

Bron: STC Group Facebookpagina