De tijd blijft vliegen, en wij blijven varen. We zijn inmiddels alweer twee weken verder, en al ruim vijf weken aan boord. We komen amper toe aan het schrijven van berichten, omdat er gewoon wel altijd wat te doen is. Vorige week waren we nog in India, waarna we de oversteek naar Salalah, Oman, maakten. In Salalah konden we ‘s avonds de wal nog op, en een bezoek brengen aan het zeemanshuis daar: Oasis Club. Leuke tent, maar wel erg druk. We moesten ruim een uur wachten op ons avondmaal. Ach ja, wat maakte het ook uit: qua drankjes werden we wel meteen bediend.

Na Salalah liepen we opnieuw Jeddah aan. Aankomst was rond 02:00 uur, dus dat was 00:00 uur klaar staan op de brug. Vertrek was gelukkig wel overdag, slechts een tiental uur later. Afgelopen nacht kwamen we aan bij het ankergebied voor het Suezkanaal. 01:38 uur lagen we ten anker, en om 06:00 uur hebben we het anker weer omhoog gehaald om samen met de ruim 30 schepen tellende noordgaande konvooi het Suezkanaal door te gaan. Vanmiddag rond 17:15 uur verlieten we het kanaal weer, en begonnen we om 18:00 uur precies aan de zeereis richting Algeciras.