Tijdens de zesde week aan boord van de Maersk Kimi zijn we de door de Middellandse Zee van Port Said naar Algeciras gevaren. Een groot deel van de reis stond ik op de brug, maar van het laatste deel van de reis heb ik niet zo veel meegekregen, doordat we maandag weer wisselden, en Jitske weer naar de brug ging, en ik weer in de machinekamer aan de slag kon. Gisteren nacht kwamen we aan in Algeciras.

Om 01:00 uur kreeg ik een telefoontje dat ik binnen 15 minuten op het achterschip moest staan, om daar voorbereidingen te treffen om een sleepboot vast te maken en daarna aan te meren. Samen met de MO3 en twee crewleden begonnen we aan dit ritueel. Hierbij hoort onder andere het bedienen van de winches. We zorgden dat eerst de spring strak stond, en hebben daarna de overige trossen vast gezet, waarna het werk er rond 02:30 uur weer op zat.

Om 07:00 uur ging de wekker weer, want Jitske en ik hadden toestemming gekregen om in Algeciras de wal op te gaan. 08:05 uur gingen we via de gangway aan land, en rond 09:00 uur stonden we in Algeciras. Vantevoren had ik al even snel op internet gekeken naar wat winkels waar we naartoe zouden kunnen gaan, dus zijn we er maar één daarvan gaan zoeken. Via het plein met de mozaïek-banken en de kerktoren, en de ruïne, waar ooit een kasteel heeft gestaan, kwamen we bij de winkel aan. Het bleek om een reusachtig groot warenhuis te gaan, waar ze, op auto’s na, alles verkopen. Gelukkig was er ook een supermarkt-gedeelte, dus konden we meteen de nodige chocolade voor de kapitein inslaan.

Na de rest van de winkel gezien te hebben, zochten we een terrasje op, en besloten we na de lunch maar weer richting het schip te gaan. Voor we van boord gingen sprak men over een vertrektijd van 14:00 uur, dus we zouden nog tijd zat hebben, maar het is al eerder voorgekomen dat we enkele uren eerder vertrokken dan de eerder gemelde tijd, dus we namen maar het zekere voor het onzekere. Later bleek dat we nog wel langer in Algeciras hadden kunnen blijven, want de vertrektijd werd gewijzigd naar 16:00 uur, daarna naar 17:00 uur, en om 18:00 uur werd ik pas gebeld om me op het achterschip te melden voor het ontmeren. Om 19:30 uur zat het werk erop, en zijn we vertrokken richting Antwerpen(!). Onze volgende haven wordt niet Felixstowe, maar Antwerpen, waarna we na Antwerpen alsnog over zullen steken richting Felixstowe. Na Felixstowe zullen we Rotterdam aan gaan lopen.

Bijgevoegd ook nog enkele foto’s van de afgelopen week. Foto nummer drie is afgelopen zaterdag gemaakt, toen we een barbecue hadden op het B-deck, vandaar dat al die tafels en stoelen daar staan. Op foto nummer vier zijn enkele verstekelingen te zien, die een groot deel van de reis mee probeerden te varen. Telkens als het 12:00 uur was en er kort gefloten werd met de fluit, maakten deze vogels dat ze wegkwamen van het voorschip, en zochten ze gewoon een nieuwe container aan dek uit. Foto nummer vijf is gemaakt in Algeciras: de APM terminal, terwijl de zon net was opgekomen. Afgelopen week heb ik ook nog flink wat dolfijnen gezien, maar hier heb ik helaas geen foto’s van kunnen bemachtigen.