Het is inmiddels 1,5 maand geleden dat een laatste teken van leven van mij op deze site terecht is gekomen. Op moment van schrijven lagen we in Brindisi, wat hier toch best een eind vandaan is. Nu liggen we in Pori namelijk, een haven die ik al eerder heb mogen bezoeken.

Om niet al te veel op de feiten vooruit te lopen zal ik beginnen waar ik gebleven was. Vanuit Brindisi zijn we namelijk vertrokken richting Antwerpen. Voor ons uit schoof een bak met daarin een ruim vol met vlieg as. Een afvalproduct uit hoogoven filters wat gebruikt wordt voor beton. De reis richting Antwerpen verliep op zich heel voorspoedig. Heel even last gehad van een storm die bij Marseille woedde maar meer ook niet. Tijdens deze reis heb ik ook, naar mijn idee, een van de bijzonderste zeedieren mogen zien. Een groepje walvissen kwam ons op nog geen 50 meter gedag zeggen namelijk.
In Antwerpen was de mogelijkheid om wat bezoek te ontvangen aan boord. We lagen immers het weekend over en aangezien er geen los activiteiten waren was er genoeg vrije tijd.

Na Antwerpen zijn we door gegaan richting Tau, Noorwegen. Hier hebben we een lading aggregates geladen. Dit zijn steentjes in alle soorten en maten, wij hadden drie verschillende soorten aan boord. Omdat wij maar twee ruimen hebben en de soorten lading niet bij elkaar mochten komen was het noodzakelijk om een bulkhead te zetten. Dit is een groot schot in het ruim dat twee soorten lading uit elkaar houdt.
Zo gezegd zo gedaan, binnen 30 uur zat alle lading in het ruim en konden we na de natste 36 uur van mijn leven vertrekken richting Kaliningrad, Rusland.
Kaliningrad ligt in het losse deel van Rusland en ziet er echt uit wat je van een Russische stad zou verwachten. De autoriteiten zoals je in films ziet, met enorme vliegdekschepen op hun hoofd. Het lossen ging hier echter vrij rap en binnen een dag of 3 waren we weer weg, volle bak naar Hargshamn. Hier gingen we namelijk Iron ore laden voor Rotterdam.
Ook hier ging het laden heel erg snel en voordat we het wisten lagen we alweer vol. Op die manier komt er natuurlijk geen moment om de wal op te gaan. Gelukkig kan dat hier wel, we liggen nu namelijk in Pori waar we copper concentrate gelost hebben wat we in Brunsbuttel geladen hebben. Het weer is hier lekker winters aan het worden. Vandaag hebben we 7 cm sneeuw op ons dak gekregen. Nu zul je denken dat dit wel mee valt maar als je boven op de luikenkar staat is dit toch best wel fris. Goed aankleden dus!

Ik hoop snel weer wat online te kunnen zetten, in ieder geval sneller dan de vorige keer.
Tot de volgende!