Een kleine update van mijn kant. Begin november liepen we de havens Felixstowe, Antwerpen, Bremerhaven en Rotterdam aan. Een drukke periode, want tussen deze havens onderling zit nog geen volledige dag varen. Ook in de havens zelf is het druk, met het normale laden en lossen, en in Rotterdam komen er ook nog eens stores aan boord, wordt er gebunkerd, en komt er tussendoor familie aan boord. Inmiddels zijn we weer ruim een week verder, en vandaag door het Suezkanaal gevaren.

Gisterenavond om 18:00 uur hebben we het anker laten vallen in het ankergebied van Port Said. Om 22:00 uur hieuwden we het anker weer, en konden we met het zuidgaande konvooi het kanaal in. Om 8:00 uur lieten we het anker nogmaals vallen in het meer waar het zuidgaande konvooi het noordgaande konvooi liet passeren. 11:45 uur hieuwden we het anker opnieuw, en konden we verder het kanaal door. Inmiddels zijn we het kanaal gepasseerd, en onderweg naar Aqaba.

Met iets meer dan twee maanden te gaan zijn we voor de één na laatste keer onderweg naar het Midden Oosten. Na Aqaba zullen we Jeddah, Jebel Ali, Mumbai, Mundra, Salalah, en nogmaals Jeddah aanlopen voor we weer via het Suezkanaal richting de Middellandse Zee zullen gaan.