Daar lig je dan, midden op de Atlantic met alleen maar water om je heen, onder de coaming met je rug op de brandblus leiding lichten na te kijken en weer terug te schroeven. Opzich best een leuke bezigheid, zei het niet de ruimte nogal klein is en je, je precies niet om kan draaien.
Op moment van schrijven zijn we nog zijn 80 mijl verwijderd van strait of belle isle. Waar we ook zojuist weer het eerste radio signaal binnen krijgen sinds zes dagen.
Ja, zes dagen lang hebben we niks anders gezien dan water. Geen andere schepen, niks.
De afgelopen dagen waren in dat opzicht vrij eentonig, en daar valt het slingeren ook onder. Op den duur heb je het geeneens meer door, je merkt niet meer dat je slingert. Je merkt ook niet meer dat je automatisch het douchegrodijntje al beet houd omdat hij anders telkens heen en weer schuift. Je eet automatisch elke hap soep aan de andere kant van je bord. Je vult je glas met water niet meer dan 3/4 (doe je ook maar één keer fout).
Zo zie je maar, het slingeren went wel.

Zoals sommigen misschien wel gezien hadden komen we bij st Petersburg vandaan, Wat trouwens best een mooie stad is. Ik ben daar een dagje aan het rondlopen geweest. Veel mooie gebouwen gezien, waaronder het zomerpaleis van Peter de Grote.
Nu, 14 dagen na vertrek in st Petersburg zijn we toch al ruim over 2/3 van de reis. Straks krijgen we nog een aantal hectische dagen voor onze kiezen. In 24 uur zullen een hele stapel sluizen passeren, de een met nog meer verval dan de andere, beginnend met 8 meter.
De temperatuur is nu gelukkig nog te doen, nog iets boven nul. Straks op de great lakes zal het niet veel beter zijn. De voorspelling staat op -15! Goed aankleden dus.

Bovenstaande foto heb ik trouwens genomen in Mantyluoto, Finland.