De laatste week aan boord van de Maersk Kimi is aangebroken. Over slechts drie dagen komen we aan in Salalah, waar we af zullen monsteren. Tussendoor lopen we nog de haven van Mundra aan.

De vluchten zijn geboekt, de visums worden geregeld, en de assessments zijn gemaakt. Bijna tijd om te gaan. Gisteren lagen we in de haven van Jawaharlal Nehru, Mumbai, India. De dagen daarvoor gingen vrij langzaam, omdat huis toch wel steeds dichterbij komt. Nu mijn laatste schrijftaak voor mijn takenboek ter goedkeuring bij mijn mentor ligt, kunnen we echt bijna gaan. De laatste dagen kunnen we dan rustig onze wachten lopen, alles afsluiten, en uiteindelijk onze spullen inpakken. Die havens die we tussendoor nog aanlopen laten de tijd wel wat sneller gaan, overigens.

Komende nacht dus aankomst in Mundra, India. Daarna maken we weer de oversteek richting het westen. De goede kant op. Zowel op het gebied van de klok, als geografisch gezien. Tot in Nederland.