Nog twee weken, en dan zit de eerste stage erop. Eigenlijk nog 15 dagen, maar het is hier in Jeddah al 20:20 uur, en morgenvroeg zullen we weer vertrekken, dus voorslapen is wel nodig.

De tijd is omgevlogen. Zeker als je eenmaal goed in het ritme zit, gaat het helemaal hard. De afgelopen dagen gingen we door het Suezkanaal, en hebben we in Aqaba en nu dus ook Jeddah gelegen. Na Jeddah is het volgens de gebruikelijke route weer naar Jebel Ali, India, en dan naar de haven van Salalah, waar we af zullen stappen.

Daarna gaan we weer naar school voor onze minors. Deze week zijn de plaatsingen van alle studenten bekend gemaakt, en ik mag me vanaf februari gaan bezighouden met de minor ‘Maritieme dienstverlening’. Dit omvat onder andere veel praktijklessen in en rond de haven, zoals bij Havenbedrijf Rotterdam en het Loodswezen. Tegen die tijd zal ik ook daarvan mijn ervaringen hier wel delen.

Na afloop van de eerste stage zal ik nog een uitgebreid verslag in de vorm van een samenvatting met een conclusie plaatsen, inclusief foto’s en video’s.

We gaan er nu nog even tegenaan deze laatste twee weken. We doen ons ding, maar beginnen nu toch wel met aftellen.