Vandaag hadden we een sessie speeddaten; wel heel toevallig, zo op Valentijnsdag. Het ging alleen niet over het speeddaten waar je in eerste instantie aan zou denken, want wij hadden vandaag een ‘date’ met enkele bedrijven uit de maritieme wereld, om op zoek te gaan naar een geschikt onderzoek of onderwerp voor ons project in het kader van de minor Maritieme Dienstverlening.

Proeftuin Maritieme Innovatie organiseerde vandaag het speeddaten. Een tiental bedrijven werd er vertegenwoordigd, allen met een probleem op het gebied van nautische technologie, techniek of dienstverlening, met betrekking tot de zeevaart. In korte sessies kregen we de gelegenheid om met enkele interessante bedrijven te praten, en te informeren wat hun probleem is, en of het interessant is om daar het project over te laten gaan. Er kwamen veel interessante problemen voorbij: problemen die misschien ook interessant zijn als onderwerp voor het toekomstige afstudeerproject.

Voor zover bekend heeft vrijwel elke projectgroep al een onderwerp of bedrijf. Het speeddaten was dus zeker geslaagd, en heeft een mooie basis gelegd voor het aankomende project. Binnen onze groep is direct al een afspraak met het bedrijf gemaakt, zodat we volgende week direct aan de slag kunnen met het realiseren van het plan van aanpak.