Vandaag had ik een afspraak op de Parklaan, en ‘s middags simulatortraining op de Wilhelminakade. Toen ik vanaf Leuvehaven richting de Parklaan liep, zag ik meteen iets leuks: de Norwegian Breakaway aan de lag Wilhelminakade. Ik besloot alvast wat foto’s te maken, en heb later enkele video’s gemaakt, die ik thuis gemonteerd heb. Het resultaat is hierboven te bekijken.

De Norwegian Breakaway is een gloednieuw schip van rederij Norwegian Cruise Line (NCL). Het schip is gisteren afgeleverd op de scheepswerf Meyer Werft in Papenburg, Duitsland. Haar trip naar Rotterdam was dus haar eerste trip. Vanavond om 19:00 uur is ze vertrokken voor een korte trip op de Noordzee, waarna ze zondag weer in Rotterdam is. Daarna zal ze richting Southampton vertrekken, om vervolgens aan haar eerste echte cruise te beginnen, met als bestemming New York: thuishaven en tevens de plaats waar het schip volgende week gedoopt zal worden.

Met haar 324 meter lengte is het het op één na grootste cruiseschip ooit dat de Rotterdamse haven aangelopen heeft. Onderstaand nog enkele foto’s.