krve-28-270513De komende weken hebben bestaat vrijwel volledig uit praktijkonderdelen uit onze minor Maritieme Dienstverlening. Vandaag begonnen we met een dagje met het ervaren van het werken als roeier. De dag begon op school met het opstappen op een snelle tender van de Koninlijke Roeiers Vereeniging Eendracht (KRVE).

Met deze tender gingen we eerst naar de post in de Waalhaven, waar we onze uitrusting kregen. Daarna zijn we even met de tender door een gedeelte van de haven van Rotterdam gevaren, en hebben we ook een stuk zelf met deze tender mogen varen, en even met deze dubbelschroefse boot kunnen manoeuvreren.

Vervolgens keerden we terug naar de post in de Waalhaven, om daarna een autoschip vast te leggen in de Botlek. Dit betreft het schip op de foto bij dit bericht. Doordat we met 12 man de minor doen, zijn de praktijkonderdelen voor iedereen verschillend ingedeeld, omdat we nooit met z’n allen tegelijk een onderdeel kunnen doen.

Toch bleek dit niet helemaal waar te zijn: we deden dit praktijkonderdeel toch met meerdere! Ik was samen met twee studiegenoten mee met de roeiers, en anderen waren mee met loodsen en sleepboten. Wanneer we de trossen van het autoschip aan de wal wilden brengen, zagen we ineens medestudenten op de brugvleugel van het schip staan: die waren dus met de loods mee die dit schip naar binnen geloodst had. Later bleek ook nog dat een andere medestudent op één van de twee assisterende sleepboten zat. Alles kwam dus samen!

We vervolgden de dag bij het meren van een tanker in de Botlek. Ook hier kwamen we een medestudent tegen, die op één van de sleepboten van Smit zat, die het schip assisteerden. Ten slotte meerden we ook een groot containerschip van CMA CGM, en je raad het al: ook hier kwamen we een medestudente tegen, die op één van de twee sleepboten van Fairplay zat die meehielp met dit karwei. Het wereldje is klein!