gravity-davit-stc-270813Vandaag stond voor ons weer in het teken van de cursus PSCRB. Vanochtend begonnen we bij het STC-ponton bij Coolhaven. Hier hebben we reddingsvlotten bekeken. We hebben ook naar de werking van de gravity davit gekeken.

Met behulp van een gravity davit kan een reddingsboot van een schip gemakkelijk te water worden gelaten. Het grote voordeel hiervan is, zoals de naam al doet vermoeden, er enkel zwaartekracht aan te pas hoeft te komen, en er dus geen (al dan niet uitgevallen) systemen hoeven te worden gebruikt wanneer men bij een noodsituatie het schip zou moeten verlaten middels een reddingssloep. De bediening van de gravity davit hebben we enkele keren in de praktijk toegepast. Vanmiddag kregen we wat theorie over het te water laten van vlotten en sloepen.

teambuilding-eerstejaars-touwtrekken-270813De nieuwe eerstejaars waren vandaag ook op de Lloydstraat aanwezig. Er werd onder andere aan teambuilding gedaan. Op de foto doet men aan touwtrekken op het grasveld aan de voorkant van de school. Tijdens de introductieweek maken de studenten kennis met elkaar, en de opleiding.