pscrb-lifeboat-280813Gisteren en vandaag stond voor ons opnieuw in het teken van de cursus PSCRB. We begonnen gisterenochtend met het varen met van één van de reddingssloepen van het STC. De andere helft van de groep ging aan de gang met de gravity davit en het reddingsvlot.

Terwijl we met de reddingssloep aan het manoeuvreren waren, waren eerstejaars aan het sloeproeien nabij het ponton bij Coolhaven. Sloeproeien is naast de teambuilding van afgelopen dinsdag één van de onderdelen van de introductieweek van deze eerstejaars, met een verplichte deelname. Mocht het sloeproeien bevallen, dan is het mogelijk om met één van de roeiteams van het STC mee te roeien tijdens verschillende wedstrijden.

sloeproeien-stc-280813Vanochtend vervolgden we de oefening met de gravity davit en de reddingssloep die daar aan hangt. We streken de sloep, en gingen er een beetje mee manoeuvreren. Daarna brachten we de sloep weer naar de davit, waar we ‘m ook direct thuis brachten.

Om een impressie te geven hoe het manoeuvreren met de reddingssloep gaat, heb ik enkele video’s gemaakt. Het betreft hier een video waarin een achtje gevaren wordt, een video waar we aanmeren, en een video waarbij we de Lage Erfbrug onderdoor varen. De eerste video is hieronder te zien: