Afgelopen vrijdag was de laatste dag van de cursus PSCRB. De dag stond in het teken van het doen van oefeningen in de immersion suits en het vlotje keren, en wat EHBO.

‘s Ochtends begonnen we in de immersion suits. We oefenden hoe we te water moesten gaan, en hoe we een reddingsvlot moesten keren. Verder hebben we ook enkele oefeningen in het water gedaan, zoals de verschillende houdingen aangenomen om bijvoorbeeld personen warm te kunnen houden of de aandacht van een helikopter te kunnen trekken. Toen iedereen weer uit het water was, hebben we een reddingsvlot opgeblazen, waarna we de inhoud van het vlot hebben bekeken. Bij de video bij dit bericht is dit te zien. In het eerste jaar wordt de training in de overlevingspakken al eens gedaan in het kader van de cursus Basic Safety Training.

Tijdens het middagprogramma hebben we een deel van het EHBO herhaald, waaronder de algemene beginselen en reanimatie. Verder hebben we bekeken wat er zoal aan medicatie in een reddingsvlot of -boot aanwezig is. Als afsluiter kregen we een opdracht om een plan te bedenken voor de behandeling van een groot aantal gewonden in een reddingsvlot. Prioriteiten stellen was hier erg belangrijk.