luchtbehandelings-simulator-stc-171013jpgAfgelopen donderdag hadden we onze tweede praktijkopdracht van de periode. Dit keer hielden we ons bezig met het onderdeel Luchtbehandeling van de module Techniek 4.

Beneden in één van de praktijkruimtes was een opstelling van een luchtbehandelingssysteem gemaakt. Dit systeem simuleerde een dergelijk systeem aan boord met een accomodatieruimte, koeler, heaters, bevochtiger en een ventilator. De afgelopen weken hebben we hiermee theoretische berekeningen gemaakt. Nu was het de bedoeling er praktische berekeningen van te maken.

We namen continu de temperatuur en de relatieve vochtigheid op van de verschillende ‘ruimtes’, om daar na afloop mee te gaan rekenen. Zo hebben we van drie situaties gegevens verzameld, die we in een technisch verslag gaan verwerken.